Protesti u Budimpešti zbog zahtjeva desničara da se popišu Jevreji

Protest ispred parlamenta organizovale su jevrejske zajednice i civilne grupe, a učestvovali su predstavnici vladajućih i opozicionih stranaka, kao i ambasadori SAD i Izraela
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2012. 19:25h

Hiljade ljudi učestvovalo je danas na demonstracijama u Budimpešti u znak protesta zbog izjave poslanika desničarske opozicione stranke Jobik, Martona Đonđošija, da treba utvrditi koliko Jevreja ima u mađarskoj vladi i parlamentu, pošto oni predstavljaju opasnost za zemlju.

Protest ispred parlamenta organizovale su jevrejske zajednice i civilne grupe, a učestvovali su predstavnici vladajućih i opozicionih stranaka, kao i ambasadori SAD i Izraela u Mađarskoj.

Desničari u Mađarskoj traže da vlada popiše Jevreje koji predstavljaju prijetnju >>>

Đonđoši, koji je i potpredsjednik spoljno-političkog odbora mađarskog parlamenta, prošlog je ponedjeljka u Skupštini kazao da treba da se utvrdi broj osoba jevrejskog porijekla u Mađarskoj, naglašavajući da je posebno važno znati koliko Jevreja ima u vladi i parlamentu, pošto oni predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbijednost.

Atila Mešterhazi iz Socijalističke partije, izjavio je da će njegova partija ignorisati spoljno-politički odbor parlamenta dok god je njegov potpredsjednik Đonđoši.

Bonus video: