Windows 8 od danas dostupan

Operativni sistem Windows 8, kako se dodaje, dostupan je i za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 140 svjetskih tržišta
8 komentar(a)
Windows 8, Foto: Telegraph
Windows 8, Foto: Telegraph
Ažurirano: 26.10.2012. 12:42h

Novi operativni sistem Windows 8, koji je predstavila kompanija Microsoft, od danas je dostupan korisnicima širom svijeta. „Svi individualni korisnici i preduzeća širom svijeta u prilici su da isprobaju sve novine koje Windows 8 nudi, a odnose se na novi, metro izgled operativnog sistema, širok spektar aplikacija uz veliko otvaranje Windows Store-a koji je trenutno dostupan na više od hiljadu sertifikovanih Windows 8 PC i tablet uređaja“, navodi se u saopštenju kompanije. Operativni sistem Windows 8, kako se dodaje, dostupan je i za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 140 svjetskih tržišta.Izvršni direktor Microsoft Crna Gora, Oliver Obradović je kazao da lansiranjem Windows 8 operativnog sistema, Majkrosoft cijelom svijetu otkriva novi, potpuno redizajnirani Windows. „Svejedno je da li ste korisnik PC ili tablet uređaja, bilo da želite da kreirate ili radite, koristite vaš računar u svakodnevne svrhe ili za igru, Windows 8 će vam omogućiti jedinstveno i personalizovano iskustvo”, zaključio je Obradović.

Bitka za tržište mobilnih telefona

Ovim sistem informatički div ulazi u bitku za tržište mobilnih telefona

"Iz temelja smo preuredili Windows koji poznajete", rekao je glavni direktor Microsoft-a Stiv Balmer, najavivši "novo doba za Microsoft i korisnike" na velikoj svečanosti u održanoj u Njujorku.

"Danas smo na početku novog razdoblja interakcije s vašim računarima", izjavio je Stiven Sinofski, čovjek koji je odgovoran za proizvode Windoews u Microsoftu. Istovremeno s Windows-om 8, Microsoft će u petak u prorodaju pustiti i tablet "Surface".

Microsoft je danas objavio da je Windowsa 8 istovremeno puštzen u prodaju u više od 140 zemalja u 37 jezičnih verzija.

Krajnji korisnici i kompanije moći će da koriste puni potencijal tog operativnog sistema od petka, a Microsoft je objavio i svečano otvaranje "Windows Store"-a, internet prodavnice koja će biti dostupna svim korisnicima Windows 8 sertifikovanih računara i tablet PC-a.

"Windows 8" biće dostupan za preuzimanje i nadogradnju postojećih računara u više od 140 zemalja na sajtu www.windows.com/buy, a korisnici će moći da ga kupe i na maloprodajnim lokacijama širom svijeta.

"Windows 8" će u maloprodaji biti dostupan u dvije verzije, "Windows 8" i "Windows 8 Pro".

Bonus video: