U Francuskoj razotkrivena albanska narkomafija

Osumnjičeni, stari između 25 i 35 godina, uglavnom su albanski i državljani Kosova, koji su drogu dopremali sa Balkana, navela je francuska policija
8 komentar(a)
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.10.2012. 06:43h

U akciji na istoku Francuske u kojoj je učestvovalo blizu 250 francuskih, švajcarskih i njemačkih policajca privedeno je 43 osumnjičenih, od kojih je 20 ostalo u pritvoru zbog trgovine drogom.

"Posljednjih godina albanska mafija je počela aktivnije da djeluje u Francuskoj", objasnio je na konferenciji za novinare policijski zvaničnik zadužen za istragu Remi Kutin.

U Miluzu i u regiji tri granice je 16. oktobra izvedena racija tokom koje je zaplijenjeno 10 kilograma heroina, novac i oružje.

Kako prenosi agencija AFP, grupa osumnjičenih je bila aktivna u tri zemlje. Policija je naglasila da nije željela da omogući da granice kriminalcima posluže kao zaštita.

Istragu je u ljeto 2010. počela granična policija, a zatim je organizovana specijalna jedinica francuskih, njemačkih i švajcarskih policajaca uz saradnju Europola i Eurodžasta, agencija evropske policije i pravosuđa, koje su istraživale dvije godine.

Osumnjičeni, stari između 25 i 35 godina, uglavnom su albanski i državljani Kosova, koji su drogu dopremali sa Balkana, navela je francuska policija.

Bonus video: