razumna šefica

Hilari Klinton poručila ženama: Prestanite da kukate!

"Novac pomaže, ali nije presudan da napravite promjene u životu, samo morate raditi na sebi."
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Rojters
Hilari Klinton, Foto: Rojters
Ažurirano: 19.10.2012. 09:15h

Hilari Klinton je u intervjuu za Meri Kler ženama koje smatraju da ne mogu imati sve u životu poručila: "Prestanite da kukate!".

Državna sekretarka SAD-a progovorila je o kontroverznom tekstu koji je napisala njena bivša radnica An-Mari Sloter, a u kojem govori koliko je jednoj ženi teško balansirati između porodice i karijere.

Priča pod nazivom "Zašto žene još uvijek ne mogu imati sve" izazvala je beskrajne rasprave o ravnopravnosti polova. No, Sloterina šefica ne slaže se sa njenim stavom da žene ne mogu imati sve.

"Ne podnosim kukanje. Ne podnosim kada ljudi pogrešnim izborima sami sebe paralizuju. Živimo u vremenu kada postoji toliko različitih mogućnosti. Novac pomaže, ali nije presudan da napravite promjene u životu, samo morate raditi na sebi. Učinite nešto!", kazala je Klinton.

U svojoj priči Sloter je Klinton opisala kao razumnu šeficu, ali da tempo rada u Vladi nije mogla izdržati

U svojoj priči Sloter je Klinton opisala kao razumnu šeficu, ali da tempo rada u Vladi nije mogla izdržati.

Radna sedmica bi joj počinjala u ponedjeljak u 4:20 ujutro, a završavala u kasnim večernjim satima petka. Dani su bili krcati sastancima, pisanjem izvještaja i komentara.

Sloter je tvrdila da dvije godine nije bila u mogućnosti da ode u prodavnicu koja nije otvorena 24 sata. Kupovinu je mogla obavljati samo vikendima.

Klinton je na posao dolazila u osam ujutro, a odlazila u sedam uveče kako bi svojim radnicima omogućila da nekoliko sati provedu sa svojim porodicama, iako je posao nastavljala da radi od kuće.

Preporučujemo za Vas