Dječiji psiholozi: Brejvik je zlostavljan u djetinjstvu

U izvještaju takođe piše da je Brejvikova majka, kad je njen sin imao samo četiri godine, strahovala da će dječak povrijediti nekoga
91 pregleda 0 komentar(a)
Anders Brejvik, Foto: Reuters
Anders Brejvik, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2012. 08:36h

Andersa Brejvika, optuženog za masovno ubistvo u Norveškoj, majka je "izlagala seksualnim sadržajim" kao četvorogodišnjaka, tukla ga i često govorila da želi da je mrtav, piše u izvještaju psihologa objavljenom u novoj knjizi o norveškom ubici.

U izvještaju takođe piše da je Brejvikova majka, kad je njen sin imao samo četiri godine, strahovala da će dječak povrijediti nekoga.

"Ona ga je videla kao odraslu osobu, iako je bio vrlo mali. Plašila se da će napadati ljude", napisao je autor knjige "Norveška tragedija" Age Bohgrevink.

Pisac Bohgrevink suočio se sa nizom kritika u Norveškoj zbog odluke da objavi djelove izveštaja

U izveštajima psihologa navodi se i da je Brejvikova majka Venče još dok je bio sasvim mali smatrala da je njen sin "agresivan, hiperaktivan i opsjednut".

Kritike pisca

"Majka i Anders spavali su zajedno u istom krevetu, uz veoma blizak tjelesni kontakt", navode psiholozi iz norveškog Centra za dječju i omladinsku psihijatriju (SSBU), u kojem su Brejvik i njegova majka proveli nekoliko nedjelja 1983. godine.

Brejvik je u avgustu osuđen na 21 godinu zatvora zbog napada za koje je rekao da su bili "neophodni"

Komšije su tada bile veoma zabrinute zbog njenog nepristojnog seksualnog ponašanja. Bohgrevink navodi da su tokom policijske istrage komšije govorile da su bili šokirani majčinim jezikom.

On ističe da je u stanu Brejvikovih bilo dosta svađa, kao i seksualnih aktivnosti i u prisustvu djece.

Pisac Bohgrevink suočio se sa nizom kritika u Norveškoj zbog odluke da objavi djelove izveštaja, a neki ga optužuju da je narušio privatnost Brejvikove majke, koja je primljena na odjeljenje psihijatrije dan nakon što je njen sin u bombaškom i oružanom napadu ubio 77 osoba u julu 2011.

Brejvik je u avgustu osuđen na 21 godinu zatvora zbog napada za koje je rekao da su bili "neophodni" kako bi alarmirao Norvešku zbog prijetnje od islamske imigracije.

Bonus video: