Svaka peta Ruskinja želi da se uda za predsjednika Vladimira Putina

Jedan ženski pop duo 2004. je objavio pjesmu „Muškarac kao Putin“, u kojoj nabrajaju njegove kvalitete i traže sličnog supruga
12 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta
Vladimir Putin, Foto: Beta
Ažurirano: 06.10.2012. 18:57h

Svaka peta Ruskinja željela bi da se uda za Vladimira Putina, rezultati su istraživanja javnog mnjenja koji su objavljeni uoči 60. rođendana šefa ruske države.

Britanski list „Indipendent“ ističe da su 43 odsto ispitanica odgovorile da „definitivno ne bi željele“ da se udaju za Putina, šest odsto da bi to „definitivno željele“, a 14 odsto da bi „po svoj prilici“ stupile u brak sa ruskim liderom, koji danas slavi rođendan. U anketi nezavisnog centra za istraživanja Levada, učestvovalo je blizu 2.000 žena iz cijele Rusije.

Za 12 godina upravljanja Rusijom, Putin je razvio imidž zdravog, sposobnog muškarca koji često pozira golog torza. Jedan ženski pop duo 2004. je objavio pjesmu „Muškarac kao Putin“, u kojoj nabrajaju kvalitete ruskog lidera i traže supruga koji je kao on.

Putin se posljednjih mjeseci suočio sa uličnim protestima. Međutim, njegovi podvizi izazivaju divljenje prije nego li strahopoštovanje. Putin je prije nekoliko sedmica pomogao u migraciji mladih sibirskih ždralova, obučen u bijelo kako bi zavarao ptice.

Suprotno rezultatima istraživanja, komentator ruskog izdanja magazina „Forbs“ ocijenio je da „kada ne postoji povjerenje, bilo kakav kult ličnosti postaje parodija“.

Bonus video: