Masakr porodice u Alpima ima potpis balkanskih plaćenika

Izvjesno je da je ubica prošao vojnu obuku u bivšim jugoslovenskim oružanim snagama
106 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 09:44h

Dok francuska policija bezuspješno pokušava da pronađe počinitelja brutalnog četvorostrukog ubistva porodice El Hili u Alpima, najnovija saznanja pokazuju da je ubica najvjerovatnije plaćenik sa Balkana.

Kako piše "Blic", izvjesno je da je ubica prošao vojnu obuku u bivšim jugoslovenskim oružanim snagama.

Mark Drižu, analitičar pariskog Centra za prevenciju kriminala je za "Blic" rekao da policija sada može samo da nasluti kojoj državi je bila u interesu surova likvidacija porodice naturalizovanog Britanca Saada el Hilija.

"U filmskoj sačekuši ubijeni su Saad, njegova supruga Ikbal, tašta i slučajni prolaznik, ali svi “duplim ovjeravanjem” u glavu, koji upućuje na vojnu obuku ubice. Vještačenjem je dokazano da je ubica koristio jugoslovensku verziju automatskog pištolja “škorpion”, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubica, unajmljeni plaćenik iz srpskih mafijaških krugova", kaže Držu.

Drižu kaže da mnoge obavještajne službe koriste usluge srpskih ubica, kao što je to nekada radila Udba.

Sumnjalo se i da je napadnut biciklista

Francuska policija je sredinom septembra nagovijestila da bi prava meta mogao da bude francuski biciklista koji je ubijen sa britanskom porodicom.

Inspektor Benedikt Vinemen, koji predvodi policijsku istragu, otkrio je da razmatra mogućnost da je biciklista Silven Molije, koji je prekjuče sahranjen, bio prava meta, prenio je britanski „Telegraf“.

Prethodno je nagovještavano da je Molije ubijen jer je naišao u trenutku kada je profesionalac ubijao Saada al Hilija, njegovu supruge i taštu. Međutim, Vineman je postavio pitanje da li je porodica Hili bila glavna meta.

Galerija

Bonus video: