Više od 60 povrijeđenih na demonstracijama u Madridu

Španska TV prikazala je policajce kako udaraju demonstrante, a producent AP TV video je kako policija odvlači nekoliko ljudi
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 19:11h

Više od 60 osoba, uključujući 27 policajaca, povrijeđeno je u utorak tokom antivladinih demonstracija u blizini parlamenta u centru Madrida, izvijestila je novinska agencija Frans pres.

Francuska agencija, istovremeno, navodi da je 26 osoba privedeno.

Asošijeted pres je ranije izvijestio da je policija upotrijebila pendreke kako bi potisnula više hiljada demonstranata, na protestu na kom su neki demonstranti probili kordon i bacali kamenje i flaše na predstavnike vlasti, a AFP da je policija ispalila na demonstrante i gumene metke.

Španska TV prikazala je policajce kako udaraju demonstrante, a producent AP TV video je kako policija odvlači nekoliko ljudi, a da je jedan od demonstranata imao okrvavljenu glavu.

AFP izvještava da je policija rasterivala preostale demonstrante oko Neptunovog trga uz povika "Sramota!" i pozive vladi na ostavku.

Neki od demonstranata, odbijajući da se povuku, sjeli su na zemlju.

Protest je organizovao pokret "Ogorčenih" (Indignados), poznat i kao "15. maj", što je datum protesta iz prošle godine kada su demonstranti kampovali nedjeljama na centralnom trgu Puerta del Sol.

Prema mišljenju demonstranata, vladina politika - uključujući smanjenje zarada i povećanje poreza na promet kako bi se obuzdao javni deficit, nepravedno pogađa siromašne.

Bonus video: