Ubistvo britanske porodice u Alpima: Meta bio biciklista?

„Možda je bio biciklista? Samo istraga na mjestu zločina na to pitanje može odgovoriti“, kazao je Vineman
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 07:00h

Francuski biciklista koji je ubijen sa britanskom porodicom u masakru na Alpima možda je bio glavna meta napada, nagovijestila je francuska policija.

Inspektor Benedikt Vinemen, koji predvodi policijsku istragu, otkrio je da razmatra mogućnost da je biciklista Silven Molije, koji je prekjuče sahranjen, bio prava meta, prenio je britanski „Telegraf“.

Prethodno je nagovještavano da je Molije ubijen jer je naišao u trenutku kada je profesionalac ubijao Saada al Hilija, njegovu supruge i taštu. Međutim, Vineman je postavio pitanje da li je porodica Hili bila glavna meta.

„Možda je bio biciklista? Samo istraga na mjestu zločina na to pitanje može odgovoriti“, kazao je Vineman dodajući da je moguće da je Molije vodio dvostruki život“.

Molije je bio zaposlen u kompaniji Cezus koja je specijalizovana za izradu rezervoara za nuklearno gorivo.

Policija je saopštila je radi na tri linije istrage; porodična svađa oko nasljedstva, Hilijev posao aeronautičkog inžinjera i njegovo iračko porijeklo

Politička odluka?

Francuska policija je ove nedjelje optužena da „politizuje“ masakr u Alpima tvrdeći da su korijeni slučaja u Velikoj Britaniji.

Brajan Pedik, inspektor u penziji, kazao je da je osim u slučaju da postoje jasni dokazi koji odbacuju druge teorije „opasno“ mijenjati fokus istrage u toj zemlji.

„Meni to izgleda više kao politička odluka nego kao profesionalna policijska“, kazao je on. „Kao da ne žele da se reputacija Francuske, a naročito ovog slikovitog turističkog mjesta naruši nagovještajima da bi ovo moglo da ima ikakve veze sa francuskog policijomn ili ljudima u toj oblasti“, rekao je Pedik za „Telegraf“.

Francuska policija koja istražuje smrt Saada al Hilija, 50, njegove supruge Igbal, 47, njene majke Suhaile al Alaf, 74, i francuskog bicikliste u Anesiju, na jugoistoku Francuske, saopštila je da radi na tri linije istrage; porodična svađa oko nasljedstva, Hilijev posao aeronautičkog inžinjera i njegovo iračko porijeklo.

Tokom vikenda je objavljeno da Francuzi smanjuju razmjere istrage i da se prvobitnih 120 žandarma koji su radili na slučaju vratilo svojim uobičajenim dužnostima nakon što je Erik Majo, javni tužilac Anesija, kazao da je ubijeđen da odgovor misterije leži u Velikoj Britaniji.

Vjeruje se da su žrtve ubijene pištoljem marke luger P08, koji je u standardnoj upotrebi u švajcarskoj vojsci i koji ispaljuje specifične 7.65 milimetarske metke.

U međuvremenu, dvije djevojčice koje su preživjele masakr, prebačene su u Veliku Britaniju i pod strogom su zaštitom policije, prenose mediji. Mlađa devojčica, koja se više od osam sati poslije masakra skrivala ispod tijela svojih roditelja, istražiteljima je ispričala da je vidjela samo “jednog zlog čovjeka”.

Galerija

Bonus video: