PRESAVILI TABAK

Kejt Midlton i princ Vilijam podnijeli tužbu protiv časopisa "Closer"

Francuski zakon o zaštiti privatnog života veoma je strog, ali zabrane nekih novina ili povlačenje iz prodaje izuzetno su rijetki
305 pregleda 4 komentar(a)
princ Vilijam, Kejt Midlton, Foto: Dailymail.co.uk
princ Vilijam, Kejt Midlton, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 23.02.2019. 07:53h

Kejt Midlton i princ Vilijam podigli su na sudu u francuskom gradu Nantereu tužbu protiv časopisa "Closer" koji je objavio fotografije vojvotkinje od Kembridža u toplesu, a preuzeli je do sad po jedan irski i italijanski časopis.

Tužba zbog "kršenja prava na privatnost" podnesena je protiv jednog ili više fotografa koji su snimili britanski par u privatnoj rezidenciji na jugu Francuske, ali i protiv medija koji su snimke objavili.

Advokat Aurelin Hamele, branilac britanskog modnog dizajnera Džona Galijana kojem se sudilo u Parizu zbog rasističkih izjava, zastupa britanski par.

Par traži da časopis "Closer" dobije zabranu ponovnog objavljivanja fotografija, uključujući i internet.

"Closer", koji reportažama prati poznate i slavne, objavio je 15-ak fotografija bračnog para koji se sunča na terasi, a nekoliko snimaka vojvotkinje je u toplesu.

Francuski zakon o zaštiti privatnog života veoma je strog, ali zabrane nekih novina ili povlačenje iz prodaje izuzetno su rijetki, prenosi AFP.

Bakingemska palata od petka pokušava da spriječi širenje fotografija Kejt Midlton golih grudi, a do sada je snimke preuzeo irski dnevnik "Irish Daily Star" u subotu i italijanski nedjeljnik "Chi" u ponedjeljak.

Britanski mediji nijesu objavili nijednu fotografiju.

"Closer" i "Chi" su dio su izdavačke kompanije "Mondadori", bivšeg premijer Italije Silvija Berluskonija i njegove porodice.

"Mondadori" je svoju odluku obrazložio odbranom slobode štampe.

Za glavnu urednicu "Closera" Lorens Pijo, u fotografijama nema ništa šokantno jer "fotografije prikazuju mladu ženu kako sunča gole grudi, a takvih ima na milione po plažama širom svijeta".