Kovčeg njemačkog planinara pronađen u skladištu robe na aerodromu

Tijelo Rolfa je tri dana bilo u hladnjači na aerodromu, odakle je trebalo da se transportuje u Drezden
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 15:40h

Kovčeg sa tijelom Karlhajnca Rolfa (72), njemačkog državljanina iz Drezdena koji je 26. avgusta poginuo na Durmitoru, a koji je bio izgubljen pronađen je javljaju njemački mediji.

Kovčeg sa tijelom Rolfa pronađen je u skladištu robe na aerodromu u Frankfurtu. Prema ranijim navodima teksta dnevnika “Bild”, kovčeg je iz Podgorice stigao u Beograd, odakle je JAT-ovim avionom transportovan u Frankfurt.

Tijelo nesrećno stradalog Rolfa je, prema riječima pogrebnika Đorđa Maljevića, i jednog zaposlenog u njemačkoj ambasadi u Crnoj Gori, tri dana bilo u hladnjači na frankfurtskom aerodromu, odakle je trebalo da se Lufthanzinim avionom transportuje u Drezden, gdje je Rolf trebalo da bude sahranjen, piše “Bild”.

Portparol Lufthanze, čije je osoblje prethodnih dana stupilo u štrajk, kazao je ranije da “Lufthanza nema nikakve informacije o kovčegu koji je trebalo da stigne iz Crne Gore”.

Karlhajnc Rolf stradao je prilikom pohoda na durmitorski vrh Mali Međed, 26. avgusta oko podne. Turista se uputio u pohod sam i prilikom fotografisanja izgubio ravnotežu i pao niz liticu duboku nekoliko desetina metara. Sve je to posmatrala grupa planinara iz Engleske. Prema nastradalom turisti odmah se uputila ekipa spasilaca iz Žabljaka. Oni su došli do unesrećenog i uz rizik njegovo tijelo izvukli iz litica.

Pas, auto i lične stvari njemačkog planinara, otpremljene u Njemačku iz najstarijeg žabljačkog auto-kampa “Ivan do" >>>

Galerija

Bonus video: