Podržava ih Soroš: Grupa "Najbolje za Britaniju" pokrenula kampanju za novi referendum

"Najbolje za Britaniju" kaže da bi referendum mogao da bude održan početkom 2019. godine i da bi EU dozvolila Britaniji da održi drugi referendum do kraja februara ili marta, prenio je Rojters
61 pregleda 0 komentar(a)
Lord Malok Braun, Foto: Reuters
Lord Malok Braun, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2018. 13:44h

Antibregzit grupa "Najbolje za Britaniju", koju podržava američki milijarder mađarskog porijekla Džordž Soroš, pokrenula je danas kampanju za održavanje drugog referenduma koji bi zaustavio odlazak Britanije iz Evropske unije (EU).

Za manje od deset mjeseci, koliko je ostalo da Britanija napusti EU, protivnici Bregzita pokušavaju da osujete ono što nazivaju najvećom greškom Velike Britanije od Drugog svjetskog rata.

"Najbolje za Britaniju" kaže da bi referendum mogao da bude održan početkom 2019. godine i da bi EU dozvolila Britaniji da održi drugi referendum do kraja februara ili marta, prenio je Rojters.

Grupa namjerava da ubijedi i konzervativne i poslanike laburističke partije da podrže njihove zahtjeve za održavanje drugog referenduma.

"Najbolje za Britaniju" će potrošiti 670 hiljada američkih dolara (560.589 eura) koje će donirati Soroš na bilborde, reklame u novinama i na društvenim mrežama kako bi uticali na ljude da promijene svoju odluku.

Bonus video: