Berluskonijeva pećina više nije tajna: Procurile prve fotografije tajnog mjesta luksuzne vile

Vjeruje se da je podzemni kompleks izgrađen 2004, ali nikad nije prikazan javno
8 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 10:48h

To da u vili Čertoze bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija postoji tajna pećina, bila je javna tajna, ali su njene prve fotografije objavljene u petak, piše britanski Telegraf.

Fotografije pećine u vili na sjeveroistoku Sardinije proslijedio je Antonelo Zapadu, italijanski fotograf, koji se proslavio 2009, kada je snimio Berluskonija kako pleše sa djevojkama u toplesima i bikinijima. Fotografije je oduzela policija i njihovo objavljivanje je, po nalogu premijera, zabranila italijanska vlada.

Pećina izgleda kao iz scena iz filmova u Džemsu Bondu - ima bazen, jedan dio je ukrašen mozaikom Posejdona, boga mora. Povezana je sa kratkim tunelom i ima vrata koja navodno vode direktno u more.

Sa ostatkom vile, pećina je povezana stepenicama i prolazima, koji su osvijetljeni diskretnim svjetlima postavljenim na podu.

Vjeruje se da je podzemni kompleks izgrađen 2004, ali nikad nije prikazan javno.

Fotograf Zapadu koji sada živi u Kolumbiji, na svom blogu je objavio da je fotografije dobio od anonimnog izvora.

Pećina nije jedina specifičnost vile Čertoza, mjesta na kojem je Berluskoni nekad ugošćavao Tonija Blera i Vladimira Putina.

U parku koji okružuje Berluskonijevu vilu Čertoza, koji nazivaju "parkom čuda," pored vila za goste nalaze se i pozorište, televizijski studio, botanička bašta, muzej južnog voća, muzej smokava, prostor za leptire i stare kornjače, kao i zabavni centar sa picerijom, sladoledžinicom i luna parkom.

Bonus video: