Policija u Moskvi pronašla "grad" sa oko 2.000 ilegalnih imigranata

Rusija pokušava da suzbije priliv ilegalnih stranih radnika, koji uglavnom dolaze u Moskvu iz drugih ruskih gradova ili bivših sovjetskih republika iz centralne Azije
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 10:00h

Policija u Moskvi pronašla je "grad" od kontejnera u kojem živi oko 2.000 ilegalnih imigranata, koji su radili u glavnom gradu Rusije, saopštile su lokalne vlasti.

Al Džazira Balkan navodi da je policija izašla na teren nakon što su se lokalni mještani požalili na buku koju prave njihove komšije u sjeverozapadnom dijelu grada.

Istragom je utvrđeno da je na zemljištu koje su moskovske vlasti dale u zakup u poljoprivredne svrhe niklo naselje ilegalnih imigranata iz kojeg se snabdijevalo moskovsko tržište rada, prenijele su agencije.

"Ujutro bi dolazili autobusi i odvozili radnike na gradilišta širom grada, a uveče bi ih vraćali", rekao je izvor iz policije koji nije želio biti imenovan.

Ovo nije prvi slučaj otkrivanja sličnih naselja u Moskvi. U aprilu 2011. godine policija je otkrila "podzemni grad" sa ilegalnim radnicima iz inostranstva u napuštenom atomskom skloništu u istočnom dijelu Moskve.

Rusija pokušava da suzbije priliv ilegalnih stranih radnika, koji uglavnom dolaze u Moskvu iz drugih ruskih gradova ili bivših sovjetskih republika iz centralne Azije.

Procjenjuje se da oko 10 odsto ruske radne snage čine radnici iz drugih zemalja.

Bonus video: