Belgija: Lažna uzbuna kod ambasade SAD

Osoblje ambasade je "spontano" napustilo zgradu, dok su zaposleni u belgijskom ministarstvu odbrane i u sjedištu predsjednika briselskog regiona napustili zgradu po nalogu policije
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2012. 18:00h

Američka ambasada u Briselu i dvije zgrade belgijske vlade danas su nakratko evakuisane zbog sumnjivog vozila u kojem, međutim, nije nađeno ništa opasno, saznaje se od policije.

Osoblje američke ambasade je "spontano" napustilo zgradu, dok su zaposleni u belgijskom ministarstvu odbrane i u sjedištu predsjednika briselskog regiona napustili zgradu po nalogu policije, rekla je portparolka policije Ilse van de Ker.

Policijska patrola primijetila sumnjivo vozilo, parkirano na oko 100 m od ambasade SAD u čijoj su blizini i zgrade belgijske vlade. Patrola je, potom, procijenila da je situacija "sumnjiva" i pozvala specijalnu vojnu jedinicu

Belgijski ministar odbrane Peter de Krem rekao je za AFP da specijalne jedinice nisu "ništa našle, ni boce sa gasom, ništa".

"Nema nikakve opasnosti", dodao je ministar.

Neimenovani portparol ministarstva odbrane rekao je ranije da se pregledaju dva vozila i da su u njima pronađene boce sa gasom.

Portparolka policije je kazala da je jedna patrola primijetila sumnjivo vozilo, parkirano na oko 100 metara od američke ambasade u čijoj su blizini i zgrade belgijske vlade.

Patrola je, kako je dodala, procijenila da je situacija "sumnjiva" i zato je pozvala specijalnu vojnu jedinicu.

Bonus video: