43.000 putnika "zarobljeno" na aerodromima, u petak u Minhenu štrajk 24 sata

''Lufthanza'' je na svom sajtu objavila listu otkazanih letova, a iz kompanije kažu da treba računati sa daljim ograničenjima
0 komentar(a)
Lufthansa, štrajk, otkazan let, aerodrom, Foto: Reuters
Lufthansa, štrajk, otkazan let, aerodrom, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2012. 10:31h

Posljedice štrajka letačkog osoblja "Lufthanze" osjećaju se i danas, pa je samo u Minhenu do sada otkazano 15 letova, dok iz sinidkata pozivaju na nastavak obustave rada u petak i to na 24 sata.

Pošto nije došlo do približavanja stavova, sindikat je pozvao na nastavak štrajka u petak, koji bi trajao 24 sata na svim njemačkim aerodromima, prenijeli su mediji.

Osoblje nemačke ''Lufthanze'', dan poslije štrajka na aerodromima u Berlinu, Frankfurtu i Minhenu, regularno radi, ali je obustava rada trajala do ponoći pa se zato i danas osjećaju problemi. Oni štrajkuju zahtijevajući povišicu od pet odsto, dok im je poslodavac ponudio 3,5 odsto.

''Lufthanza'' je na svom sajtu objavila listu otkazanih letova, a iz kompanije kažu da treba računati sa daljim ograničenjima.

Nervozni putnici i radnici kompanije i dugi redovi pred šalterima, otkazani letovi i materijalne štete u milionima, koje se precizno još ne saopštavaju, oko 43.000 ''zarobljenih'' putnika na erodromima - bilans je jučerašnjeg štrajkačkog dana u Nemačkoj.

Tarifna svađa u ''Lufthanzi'' traje već godinu dana, a u borbi za veću zaradu oko 18.000 zaposlenog pratećeg osoblja, u petak bi mogao biti jedan od najvećih štrajkova, sa kojima se ''Lufthanza'' u svojoj istoriji suočavala, javljaju mediji.

Bonus video: