Samaras: Ako izađemo iz eurozone, pokrenućemo domino efekat

Samaras je ocijenio da izjave nekih njemačkih političara, koji smatraju da bi Grčka trebalo da izađe iz eurozone ne pomažu i nije pametno da Grčka, kao jaka zemlja to učini
0 komentar(a)
Andonis Samaros, Foto: 3.bp.blogspot.com/
Andonis Samaros, Foto: 3.bp.blogspot.com/
Ažurirano: 23.08.2012. 09:29h

Grčki premijer Antonis Samaras upozorio je da bi eventualni izlazak njegove zemlje iz euro zone mogao da pokrene domino efekat u tom monetarnom bloku.

U intervjuu njemačkom Bildu, Samaras je ocijenio da izjave nekih njemačkih političara, koji smatraju da bi Grčka trebalo da izađe iz evro zone, "nimalo ne pomažu".

"Nemačkoj je potrebna jaka evro zona - a kada se neka zemlja izbaci iz zone evra, ona vjerovatno neće biti posljednja, barem će tako djelovati na finansijskim tržištima, i borba protiv toga biće teška", kazao je grčki premijer.

Najavljeno je da će grčki premijer u petak u Berlinu razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a u subotu u Parizu sa francuskim predsjednikom Fransoaom Olandom.

Prema "slutnjama" grčkog premijera, ako Grci izađu iz euro zone, to neće biti dobro ni za Njemce, pa će doći do takozvanog domino efekta.

Samaras će na tim sastancima izvršiti pritisak da Atina dobije više vremena za ispunjavanje uslova za međunarodni zajam koji joj je neophodan.

Bonus video: