Italija: Pronađena ogromna plantaža marihuane u podzemlju Rima

Pretragom je tokom vikenda otkriveno da se na 4.000 kvadratnih metara uzgaja, suši i pakuje marihuana
112 pregleda 0 komentar(a)
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Marihuana, zasadi, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 15.08.2012. 12:12h

U napuštenom tunelu iz Musolinijevog doba u Rimu policija je, igrom slučaja, našla ogromnu plantažu marihuane čiju vrijednost procjenjuje na tri miliona eura.

Patrolu finansijske policije je "privukao snažan miris marihuane koji je izlazio iz ventilacije" napuštenog tunela nedaleko od zatvorene željezničke stanice "Roma-Kazilina", rekao je portparol policije.

Pretragom je tokom vikenda otkriveno da se na 4.000 kvadratnih metara uzgaja, suši i pakuje marihuana, piše u saopštenju na sajtu finansijske policije.

Izmjereno je 340 kilograma gotove droge čija je vrijednost procijenjena na tri miliona eura.

Za sada je uhapšen jedan 57-godišnji Italijan, a u toku je potraga za njegovim saučesnicima.

U skladištu su otkrivene crne kese za smeće sa tek isječenim biljkama i kesice sa gotovim proizvodom, spremnim za prodaju

Policajci su u tunelu najprije otkrili baštu s pečurkama, a potom i pokretni zid iza kojeg se uzgajala marihuana, naveo je portparol policije.

Policajci su tu našli plantažu sa stotinama biljaka marihuane, podjakim svetlom halogenih lampi i sa modernim sistemom navodnjavanja, povezanim sa podzemnim rezervoarima.

U skladištu su otkrivene crne kese za smeće sa tek isječenim biljkama i kesice sa gotovim proizvodom, spremnim za prodaju.

U tunelu se nalazila i laboratorija sa mašinama za sušenje biljaka, vage i druga oprema.

Po riječima policijskog portparola, u tunelu je bilo toliko zagušljivo da su "agenti morali da stave maske, a morali su da intervenišu i vatrogasci, zbog električne opreme pod visokim naponom".

Tunel u kojem je otkrivena plantaža bio je dio napuštenog ambicioznog projekta izgradnje metroa koji je 1930-ih godina pokrenuo fašistički diktator Benito Musolini.

Bonus video: