Poljska: Spalio se sveštenik optužen za pedofiliju

"Sigurni smo 99% da je to njegovo tijelo, ali će se to definitivno znati nakon analize DNK", kazao je Miroslav Buček iz tužilaštva u Zamošću na istoku Poljske
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 14:36h

Poljski katolički sveštenik Boguslav P. optužen za pedofiliju dok je služio u Bavarskoj i napastvovanje jos dvojice dječaka u Poljskoj, spalio se.

Policija je uz njegov ugljenisani leš našla u kući i dugo oproštajno pismo.

"Sigurni smo 99 odsto da je to njegovo tijelo, ali će se to definitivno znati nakon analize DNK", kazao je za današnju "Gazetu viborču" Miroslav Buček iz tužilaštva u Zamošću na istoku Poljske, koje je optužilo sveštenika za još dva slučaja seksualnog iskorišćavanja maloljetnih, pored optužbe za pedofiliju u Njemačkoj za koju je već odgovarao pred sudom.

Sve tri optužbe sveštenik je porekao a njegovi susjedi i prijatelji novinarima su ove sedmice kazali da je spreman da umre od srama i da se plaše da će sebi oduzeti život

Taj 53-ogodišnji sveštenik je, prema navodima optužnice za koju su dokaze prikupili policija i tužilaštvo u Njemačkoj, napastvovao više puta tokom 2004. i 2005. godine jednog 11-godišnjeg ministranta dok je služio u Bavarskoj.

Slučaj su dalje predali poljskim kolegama pošto je poslije te afere sveštenik prebačen natrag u domovinu.

Ove sedmice uz to suđenje poljsko tužilaštvo optužilo ga je i za napastvovanje dvojice poljskih dječaka, 2002. i 2003. godine. Obojica su sada odrasli, a policiji su podnijeli prijavu kad su se u medijima pojavile vijesti o suđenju njihovom parohu za pedofiliju u Njemačkoj.

Sve tri optužbe sveštenik je porekao a njegovi susjedi i prijatelji novinarima su ove sedmice kazali da je spreman da umre od srama i da se plaše da će sebi oduzeti život.

Crkva ga je sklonila iz svih aktivnosti gdje bi mogao da dođe u susret sa maloljetnicima i čekala je presudu civilnih vlasti.

Galerija

Bonus video: