Turska: Zabranjen rad agenciji koja je organizovala "abortus turizam"

Jedna od veoma popularnih destinacija, prema pisanju medija, jeste BiH, gdje četiri dana - tri noćenja i abortus, ukupno koštaju 600 dolara
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2012. 13:58h

Kancelarija za promociju kulture i turizma turske ambasade u Sarajevu saopštila je danas da je zabranjen rad turističkoj agenciji Barakuda Turizam, koja je promovisala takozvani "abortus turizam", javili su sarajevski mediji.

Proteklih dana bosanskohercegovački mediji su izvještavali da je kompanija "Barracuda Tour Company" iz Istanbula prije dvije sedmice počela da organizuje turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji.

Jedna od veoma popularnih destinacija, prema pisanju medija, jeste BiH, gdje četiri dana - tri noćenja i abortus, ukupno koštaju 600 dolara.

U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam ambasade Turske u Bosni i Hercegovine Čengiza Ajdina navodi se da je Ministarstvo za kulturu i turizam te zemlje prije deset dana otvorilo istragu o ovom slučaju.

"Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesretni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu s našim etičkim shvatanjima i shvatanjima turizma uopšte. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske spomenutoj agenciji je oduzeta turistička licenca", navodi se u saopštenju.

Bonus video: