Njemac na biciklu, preko Balkana krenuo u Jerusalim

Johan Peter Robert iz mjesta Triberg,pokrajini Baden-Vurtemberg u Njemačkoj odlučio je biciklom preći hiljade kilometara kako bi stigao do Jerusalima i izliječio se
60 pregleda 1 komentar(a)
johan peter, Foto: Www.dw.de
johan peter, Foto: Www.dw.de
Ažurirano: 28.07.2012. 12:51h

Njemac Johan Peter Robet uputio se biciklom do Izraela kako bi oporavio svoj duh i oslobodio tijelo svih bolesti sa kojima se bori.

On je ispričao za Dojče Vele, da je ovo neobično putovanje shvatio kao potragu za "Svetim Duhom“.

"Vožnja biciklom je nešto što volim, jer imam sportski talent koji želim iskoristiti. Idem u potragu za Svetim Duhom i za hrišćanskim mjestima hodočašća. Za onim mjestima u kojima je djelovao Isus Hrist ili gdje se ukazivao."

Vjerom oporavlja duh i tijelo

Johan je objasnio da ima većih zdravstvenih problema, ali da je kao iskreni vjernik uvjeren da mu Isus Hrist može pomoći ako posjeti Jerusalim.

"Isus Hrist je moj gospod, brat i prijatelj. Normalno je da su ljudska bića impresionirana i zainteresirana za svoje prijatelje, pa sam i ja tako zainteresiran da vidim mjesta u kojima je on živio. Uvjeren sam da on može riješiti psihičke i fizičke probleme koje imam, i zato idem na ovaj put. Vjerujem da će mi dati znak i da će mi reći ko mi može pomoći da svladam moje bolesti“,ispričao je ovaj avanturista.

Biciklom obilazi sveta mjesta svijeta

Johanu ne pada teško put, iako na biciklu, pored sebe samog nosi pedeset kilograma tereta.

"Odabrao sam da putujem uz Dunav i lako mi je putovati uz rijeku. Put je dalek i puno toga ovisi o kondiciji. Nekad se trudim prijeći što je više moguće kilometara, a nekada je zabavno pa zastajem češće. Takođe, putovanje biciklom je dobro za tijelo“, kaže on.

Četrdesetpetogodišnji Johann Peter Robert je i ranije putovao biciklom do Crnog mora i do Međugorja, a prije toga i pješke do sjevera Njemačke, Beča, Rima, kao i do juga Španije, do hodočasničkog mjesta Santiago de Compostela. Svako njegovo putovanje zapravo je bilo motivisano posjetima svetim hršćanskim mjestima.

Bonus video: