Završeno liječenje Julije Timošeno: Uskoro opet u zatvoru?

Zapad je osudio izricanje zatvorske kazne Timošenkovoj prošlog oktobra kao primjer selektivne pravde
1 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 09:10h

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, koja je osuđena na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe položaja, završila je tromjesečno liječenje u jednoj lokalnoj bolnici, a za sada nema izvještaja o tome da je vraćena u zatvor.

“Međunarodna komisija koju čine njemački i ukrajinski ljekari saopštila je da je proces oporavka uspješno okončan”, izjavila je ministarka zdravlja Raisa Bohatiriova.

Glavna rivalka predsjednika Viktora Janukoviča provela je tri mjeseca u bolnici zbog problema sa leđima, a iz ove izjave nije jasno da li će je vlasti sada vratiti u zatvor.

Zapad je osudio izricanje zatvorske kazne Timošenkovoj prošlog oktobra kao primjer selektivne pravde i apelovao na ukrajinske vlasti da oslobode nekadašnju predsjednicu vlade.

Međutim, tužilaštvo je podiglo dodatne optužbe protiv nje, a suđenje u okviru koga se tereti za utaju poreza trebalo bi da se nastavi 31. jula.

Timošenkova, jedna od ključnih ličnosti "narandžaste revolucije", odbacuje sve optužbe kao dio političke osvete Janukoviča.

Galerija

Bonus video: