Salvini: Migranti, završeno je sa slobodnom vožnjom, vrijeme je da spakujete kofere

Salvini je s novim premijerom Đuzepeom Konteom i ostalim članovima Vlade prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana Republike u centru Rima, gdje su avioni u niskom letu ostavljali na nebu trag u bojama italijanske zastave
70 pregleda 8 komentar(a)
Luiđi di Majo, Mateo Salvini, Foto: Reuters
Luiđi di Majo, Mateo Salvini, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2018. 20:14h

Lideri populističkih stranaka koje su formirale novu italijansku vladu, Mateo Salvini i Luiđi di Majo, najavili su danas da će raditi na protjerivanju migranata iz zemlje i na stvaranju novih radnih mjesta.

Govoreći na skupu na sjeveru Italije, lider desničarske Lige, Salvini, koji je novi ministar policije, upozorio je migrante da je "završeno sa slobodnom vožnjom" i da je "vrijeme da spakuju kofere", navodi Asošiejted pres.

Ta najava masovnih deportacija potvrdila je da je Italija dobila čvrsto antimigrantski nastrojenu stranku u vladajućoj koaliciji, i da će EU imati novog partnera na čelu svoje četvrte najveće ekonomije, zemlje koja je na prvoj liniji migracija u Evropu, navodi AP.

Salvini je ranije danas s novim premijerom Đuzepeom Konteom i ostalim članovima Vlade prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana Republike u centru Rima, gdje su avioni u niskom letu ostavljali na nebu trag u bojama italijanske zastave.

Novi ministar za rad i ekonomski razvoj Luiđi di Majo, lider Pokreta pet zvjezdica, rekao je poslije parade da od danas počinje rad na stvaranju novih radnih mhesta.

Ovogodišnja proslava Dana Republike uslijedila je svega dan po okončanju tromjesečnog perioda političke neizvjesnosti u Italiji, formiranjem vlade populista i euroskeptika koja je zabrinula Evropu.

Konte, profesor prava koji se našao na čelu vlade desničarske Lige i antisistemskog Pokreta pet zvjezdica, rekao je da je današnja proslava nadmašila sve tenzije iz prethodnih dana.

Bonus video: