Berluskoni "ispašta" zbog ljubavnice

Aktuelno pitanje u Italiji ovih dana hoće li Nikole Mineti, Berluskonijeva ljubavnica povući se iz politike i na taj način olakšati "šefovoj" kandidaturi
72 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 16:49h

Italija je ovih dana u dilemi, hoće li ljubavnica Silvija Berluskonija lišiti sebe političke funkcije i podnijeti ostavku na članstvo u Oblasnom vijeću Lombardije.

Za sve one koji još uvijek ne znaju, Mineti je završila obuku za zubnu higijeničarku u sada već bankrotiraloj milanskoj katoličkoj bolnici San Raffaele, gdje je upoznala Berluskonija kao pacijenta istoimene bolnice.

Minetova je bila i subreta u showu na jednoj od njegovih televizija, a pružala mu je i privatno bolničke usluge.

Ubrzo su se pojavile spekulacije da je i njegova ljubavnica, što takođe nije negirano od strane njih dvoje, a postajali su i čvrsti dokazi.

Interesantno je da je Berluskonijeva "djevojka" izbjegla pojavljivanje kao svjedok u prošli petak u procesu protiv Berluskonija zbog iskorišćavanja maloljetničke prostitucije (riječ je o uslugama Karime El-Mahroug, nazvane “Ruby Srcolomka”, koja je po optužbi bila maloljetna dok je Berluskoni koristio njene plaćene usluge), a njoj samoj se sudi za organizaciju i eksploataciju maloljetničke prostitucije u odvojenom procesu.

Da bi joj platio usluge Berluskoni ju je stavio na blindiranu listu za Oblasno vijeće Lombardije, pa je sada na državnim jaslama, a ne na privatnim.

Kada je Berluskoni najavio kandidaturu, član njegove stranke i lični advokat Angelino Alfano zahtijevao je da Minetti podnese ostavku “u roku od 48 sati”.

Mineti to ipak nije učinila.

Prema pisanju Telegrafa, kada je došla na sjednicu Oblasnog vijeća, novinari su se okupili, ali ona je rekla da neće odgovarati ni na kakva pitanja, jer je iz nepoznatog razloga tako bolje.

Dok je dolazila, iz te gomile su se čula neprijatna dozivanja i prozivanja Nikole Mineti. Ostaje da se vidi da li će se Berluskoni "otarasiti" ljubavnice tek kad joj istekne mandadt ili će pak doći do kompromisa, pa to učiniti zantno ranije.

Galerija

Bonus video: