Na Olimpijadi će biti angažovano više britanskih vojnika nego u Avganistanu

Na obezbjeđivanju Olimpijskih igara u Londonu vlada je najavila angažovanje još 3.500 vojnika, što je izazvalo žestoke kritike medija i opozicije na njen račun
4 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 12:57h

Kako se bliži dan početka Olimpijskih igara u britanskoj prijestonici, tako se povećava i broj ljudi koji će biti angažovani na obezbjeđenju najvećeg sportskog događaja na planeti.

Uz 6.000 vojnika, koji će biti u pripravnosti, dolazi se do brojke od 17.000 vojnika, što je gotovo dvostruko više nego što Velika Britanija ima u Avganistanu!

U medijima je cio slučaj okarakterisan kao "velika sramota", jer se uoči početka Igara svijetu šalje poruka - potpuno smo dezorganizovani u planiranju, gotovo panični

U engleskim medijima cio ovaj slučaj okarakterisan je kao "velika sramota", jer samo dvije nedjelje pred Igre svijetu se šalje poruka - potpuno smo dezorganizovani u planiranju, gotovo panični i napravili smo propuste na jednom od najvažnijih elemenata u organizaciji planetarnog sportskog događaja.

U pojedinim komentarima na ovu vijest može se pročitati i ovo: "Olimpijske igre u Londonu 2012. više će ličiti na one u Minhenu 1936. godine, nego na prve koje je London organizovao 1948. godine.

Britanski kontigent u Avganistanu broji oko 9.000 vojnika (Ilustracija)

Opozicija i mediji su veoma kritični i optužuju vlasti da su bacile ogroman novac na angažovanje nesposobne firme, a mnogi su zabrinuti i za imidž Londona.

Galerija

Bonus video: