Samarasova vlada dobila povjerenje

Nova vlada u Grčkoj je dobila povjerenje, a Antonis Samaras izjavio je da je njegova nova koaliciona vlada spremna da sprovede širok spektar strukturnih reformi
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 06:58h

Više od polovine od ukupno 300 poslanika glasalo je "za" konzervativnu centrističku Samarasovu koaliciju.

Nekoliko minuta prije glasanja Samaras je rekao poslanicima: "Sledili ste odluke tripartitne vlade koja želi da sprovede reforme i promjeni potrebe zemlje", prenosi AFP.

Grčki premijer Antonis Samaras izjavio je u petak da je njegova nova koaliciona vlada spremna da sprovede širok spektar strukturnih reformi, ukazujući da vladin program smanjenja deficita neće biti ostvaren.

Samaras je rekao poslanicima da će se vlada usredsrediti na prodaju državnih aktiva i liberalizaciju energetskog tržišta.

Grčka, prema ocijeni njenih evropskih partnera, zaostaje u ispunjavanju reformi, dogovorenih u zamjenu za pomoć međunarodnih kreditora.

Prilikom predstavljanja političke platforme njegove vlade, Samaras je dodao da međunarodni zvaničnici moraju prestati "da obezvređuju napore Grčke", naročito svojim komentarima o mogućem izlasku te zemlje iz zone zajedničke valute.

Bonus video: