TAOCI NEPOVRIJEĐENI

Okončana drama u Tuluzu, napadač ranjen i uhapšen

Čovjek tvrdi da je pripadnik Al-Kaide, ali je policija doznala identitet, a La Depeche je objavio kako je riječ o šizofreničaru koji je pobjegao s liječenja!
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 16:19h

Nakon skoro sedam sati okončana je drama u banci u Tuluzu, gdje je naoružani muškarac satima držao četvoro talaca.

Dvoje je sam pustio na slobodu tokom poslijepodneva, a posljednja dva taoca oslobođena su nešto prije 17 sati, nakon pucnjave u kojoj je naoružani muškarac ranjen.

Niko od talaca nije povrijeđen.

Čovjek tvrdi da je pripadnik Al-Kaide, ali je policija doznala identitet, a La Depeche je objavio kako je riječ o šizofreničaru koji je pobjegao s liječenja!

Nakon što je tražio novac koji mu nijesu dali, napadač je pucao iz pištolja i tražio da razgovara sa pripadnicima specijalne policije koja je u martu ove godine, takođe u Tuluzu, ubila Muhameda Mera nakon opsade njegovog stana.

Prije toga, Mera koji je inspirisan terorističkom organizacijom Al-Kaidom, ubio je tri vojnika, jednog rabina i troje jevrejske djece.

BBC-ijev dopisnik iz Pariza izvještava da je banka u kojoj su bili taoci udaljena samo 100-inak metara od stana Mohameda Mere.

Policija je u akciji blokirala područje oko banke i zatvorila dvije obližnje škole. 'Ne znamo jesu li njegove tvrdnje o tome da je pripadnik Al-Kaide ozbiljne ili su plod njegove mašte', rekao je policijski izvor o napadaču.

Galerija

Preporučujemo za Vas