Italija: Zaplijenjene lažne karte za voz vrijedne 28 miliona eura

Policija i italijanska carina zaplijenili su dva miliona falsifikovanih karata za voz za koje se utvrdilo da su porijeklom iz Kine, dok je vrijednost čitavog "posla" procijenjena na 28 miliona eura
73 pregleda 0 komentar(a)
Karte za voz, Foto: Republica.it
Karte za voz, Foto: Republica.it
Ažurirano: 19.06.2012. 15:45h

Lažne vozne karte su se odnosile na relaciju između željezničke stanice Termini u Rimu i aerodroma Fjumićino, a cijena im je bila 14 eura, navodi se u saopštenju italijanske finansijske policije.

"Ova značajna količina lažnih karata je apsolutna novost u nacionalnoj paleti falsifikata. Karte su bile vješto sakrivene u unutrašnjosti jednog kontejnera iz Kine koji je upravo pristigao u luku Livorno u Toskani", navodi isti izvor.

Nakon kontrole na skeneru utvrđeno je da je sadržaj koji je prijavljen italijanskoj carini ne odgovara slikama na skeneru. Policija i carinici su zatim otvorili kontejner i iza paketa sa namještajem pronašli 29 kutija sa lažnim kartama.

U saopštenju se navodi da je čitav posalo smislio jedan kineski preduzetnik iz Toskane čije su kancelarije pretresene i oduzeti su mu kompjuteri.

Bonus video: