Portparol Zlatne zore se ne kaje što je ošamario poslanicu

Kasidiaris je u današnjem obraćanju rekao da će lično da ode u tužilaštvo kako bi tužio odgovorne za "nezakonite akcije"
78 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2012. 19:13h

Portparol grčke ekstremne desničarske partije Zlatna zora (Hrisi avgi) Ilias Kasidiaris, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog napada na dvije koleginice iz ljevičarskih partija, izjavio je danas da se ne kaje zbog svojih postupaka.

Događaji su bili "namješteni, isključivi cilj im je bio da izazovu moj ekstremni odgovor", naveo je Kasidiaris na sajtu te stranke, prenio je AFP.

Kasidiaris je šokirao grčku javnost, kada je u televizijskoj emisiji koja je emitovana uživo u četvrtak ujutru, napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu ljevičarske partije Siriza.

Tužilaštvo u Atini je izdalo nalog za njegovo hapšenje, ali je on od tada u bjekstvu.

Kasidiaris je u današnjem obraćanju rekao da će lično da ode u tužilaštvo kako bi tužio odgovorne za "nezakonite akcije" protiv njega u protekla dva dana.

Kasidiaris je, takođe, navodno umiješan u jednu oružanu pljačku 2007 i u ponedjeljak je zakazano ročište u tom slučaju, posle prošlonedjeljnog odlaganja.

Upravo je optužba Rene Duru, iz ljevičarske partije Siriza, da je umiješan u tu pljačku i da njegova partija vraća Grčku pet vjekova unazad, isprovocirala Kasidiarisa tokom emisije na televiziji "Antena", pa je koleginicu polio vodom.

Bivši poslanik Komunističke partije Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.

Bonus video: