PUTINOVA KOLEKCIJA

„Satovi jednog kleptokrate“

Ruski predsjednik Vladimir Putin je za prošlu godinu prijavio imovinu od 3,6 miliona rubalja (89.000 eura), ali sama njegova kolekacija satova vrijedi barem šest puta više
26 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 23:31h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je za prošlu godinu prijavio imovinu od 3,6 miliona rubalja (89.000 eura), ali sama njegova kolekacija satova vrijedi barem šest puta više.

Putin, koji satove nosi na desnoj ruci, uslikan je sa primjerkom kompanije Patek Filip pod nazivom „vječiti kalendar“, koji košta 48.000 eura.

Ruski predsjednik je, takođe, uslikan sa satom „leman akva lang grand dejt“ kompanije Blanpen, koji košta 8.400 eura.

Kaiš sata „turbograf“ kompanije A. Lange & Sohne napravljen je od krokodilske kože. Primjerak koji je otpočen safirima i platinom mogao bi najskuplji iz kolekcije. Njegova vrijednost je procijenjena na pola miliona dolara, piše „Moskou tajms“.

Opoziciona grupa „Solidarnost“ nedavno je na internetu postavila snimak koji se sastoji od slika na kojima Putin nosi skupe satove.

Snimak počinje Putinovim govorom o uspjehu njegove administracije u borbi protiv korupcije. Sljedeća scena nosi naziv „satovi jednog kleptokrate“.

„Solidarnost“ ističe da Putinova kolekcija satova vrijedi najmanje 22 miliona rubalja (545.000 eura).

„Čini se da Putin nije jeo ni pio šest godina kako bi dobio ovu kolekciju“, napisao je na svom blogu Boris Njemcov, član „Solidarnosti” i bivši vicepremijer.