Italija: Novi zemljotres - 4,5 Rihtera pogodilo sjeveroistok zemlje

Potres se osjetio u Riminiju i Pezaru, gdje su sa jedne stare zgrade u centru otpali djelovi zida, zbog čega je ulica zatvorena
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 10:01h

Zemljotres jačine 4,5 stepeni Rihterove skale registrovan je danas nedaleko od sjeveroistočne obale Italije, na dubini od 25,6 kilometara.

Prema prvim izvještajima, zemljotres je prouzrokovao manju šetu u priobalnim područjima.

To je je bio najnoviji u nizu potresa u tom regionu.

U današnjem zemljotresu niko nije povrijeđen, saopštila je agencija za civilnu zaštitu, a prenio AFP.

Četrnaest hiljada stanovnika tog ekonomski važnog regiona morali su da napuste domove zbog prethodnih zemljotresa ili se plaše da se vrate zbog toga što potresi i dalje traju

Potres se osjetio u Riminiju i Pezaru, gdje su sa jedne stare zgrade u centru otpali djelovi zida, zbog čega je ulica zatvorena.

Zemljotres nije nastao na istom rasjedu kao i dva zemljotresa koja su 20. i 29. maja pogodila region Emilija-Romanje - u njima je poginulo 25 ljudi i pričinjena je velika materijalna šteta.

Četrnaest hiljada stanovnika tog ekonomski važnog regiona, u kome se nalaze proizvođači parmezana i "ferari" automobila, morali su da napuste svoje domove zbog prethodnih zemljotresa ili se plaše da se vrate zbog toga što potresi i dalje traju.

Galerija

Bonus video: