Italija: Zatvorenici će biti uključeni u obnovu države nakon zemljotresa

Ministarka je objasnila da je riječ o mogućnosti angažovanja zatvorenika koji nisu opasni i koji su veću režmu poluslobode
1 komentar(a)
Italija, zemljotres, Modena, Foto: Reuters
Italija, zemljotres, Modena, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2012. 13:46h

Italijanska ministarka pravosuđa Paola Severino pomenula je danas mogućnost da osuđenici za lakša krivična djela budu uključeni u obnovi regiona pogodjenog snažnim zemljotresima.

"U situaciji u kakvoj se mi nalazimo i koja zahtijeva brzu intervenciju, mislim da bismo mogli da vidimo dio zatvorske populacije uključene u obnovu", rekla je Paola Severino, a prenose italijanski mediji.

Ministarka je objasnila da je riječ o mogućnosti angažovanja zatvorenika koji nisu opasni i koji su veću režmu poluslobode, dodajući da je riječ samo o ideji o kojoj još treba razgovarati sa direktorima i zvaničnicima zatvora.

"Voljela bih da svi zatvori u regionu, a možda i neki drugi mogu da budu uključeni" u taj projekat, rekla je italijanska ministarka.

Ona je isključila mogućčnost da u to budu uključeni zatvorenici koji su pod visokim stepenom bezbijednosti, navodeći da bi se angažovali oni koji su osuđeni sa sitnija djela kao što je konzumacija narkotika.

U dva snažna zemljotresa, 20. i 29. maja, poginule su 23 osobe i nanijeta je materijalna šteta koja se procjenjuje milijardama eura, dok je 14.000 ljudi napustilo svoje domove.

Bonus video: