"Do sad bih sahranila svoju kćerku da nije bilo kuje Rubi"

“Najgore je bilo noću. Ranije sam imala napade panike svake noći, budila bih se i trčala do Fejt, sa nadom da ću je zateći u životu”
7 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 11:14h

Trogodišnja Feit Vilson, koja boluje od rijetkog oblika dječjeg dijabetesa, ne bi bila živa da nije njenog ljubimca – kuje Rubi.

Zlatni retriver Rubi, trenirana da njuhom detektuje nizak nivo šećera u krvi, bezbroj puta je spasila život male Fejt, počinje svoju priču djevojčicina majka Sara Vilson.

“Najgore je bilo noću. Ranije sam imala napade panike svake noći, budila bih se i trčala do Fejt, sa nadom da ću je zateći u životu”, priča Sara za KLTV.

Kako prenosi Dejli mejl, ukoliko se nizak nivo šećera ne bi otkrio na vrijeme, djevojčica bi izgubila svijest ili čak pala u komu, što bi moglo dovesti do smrti.

“Teško je boriti se sa ovom bolešću”, kaže gospođa Sara, “Nije lako ni nabaviti psa koji upozorava na bolest...”

Rubi je koštala oko 10.000 funti, a porodici bolesne djevojčice je u troškovima pomogla crkva i donacije zajednice.

“Ne mogu da zamislim život bez Rubi. Znam - da nije bilo nje, već bih sahranila svoje dijete”, drhtavim glasom priča Sara.

Promjena nivoa šećera, piše Dejli mejl, jako je uočljiva za pse poput Rubi. Kada dođe do promjene, Rubi zna da uzme neku igračku, odnese je do gospođe Sare, “sugerišući joj” da je vrijeme da provjeri novo šećera u krvi male Feit.

“Ne mogu opisati riječima šta taj pas znači za našu porodicu”, kaže Sara dok uspavljuje kćerku.

Feit sa mamom Sarom

Bonus video: