Rahoj: EU će pomoći Španiji da izađe iz krize jer je to u njenom interesu

"Španija će izaći iz nevolja vlastitim naporima i uz podršku partnera iz EU, jer se ne radi samo o privrednoj budućnosti Španije, već i o očuvanju evropske monetarne unije"
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2012. 17:47h

Španski premijer Mariano Rahoj je izjavio kako je uvjeren da će njegova zemlja izaći iz krize vlastitim naporima i uz pomoć evropskih partnera.

"Iako tako u ovom trenutku ne izgleda, Španija je vrlo čvrsta zemlja", ustvrdio je Rahoj na privrednom susretu u Sitgesu i podsjetio da Španci imaju petu po snazi privredu u EU i četvrtu u eurozoni.

"Španija će izaći iz nevolja vlastitim naporima i uz podršku naših partnera iz EU, jer se ne radi samo o privrednoj budućnosti Španije, već i o očuvanju evropske monetarne unije", naglasio je on.

U sposobnost Španije da riješi svoje finansijske obaveze bez pomoći sa strane se sumnja, dok zemlja mora pružiti pomoć svom bankarskom sektoru i regijama koje grcaju u dugovima.

Prošle nedjelje španska berza je pala na najniži nivo od aprila 2003. godine

Prošle nedjelje španska berza je pala na najniži nivo od aprila 2003. godine.

"Nismo se oslobodili prijetnji i nećemo popustiti", nastavio je Rahoj i dodao da Španija "nije ni jedini, a ni najveći problem u EU".

"Danas želim da pošaljem umirujuću poruku, jer znamo što se zbiva i što treba učiniti", zaključio je.

Galerija

Bonus video: