Tužilac: Napad na školu u Brindiziju izolovani čin

List "Korijere dela sera" danas piše da italijanska policija ispituje dvojicu osumnjičenih
0 komentar(a)
Brindizi, eksplozija, Foto: Reuters
Brindizi, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2012. 11:52h

Bombaški napad ispred škole u Brindiziju, na jugu Italije, u kome je poginula jedna 16-godišnja učenica, a 10 ranjeno, vjerovatno je bila djelo pojedinca koji nije povezan sa mafijom, izjavio je glavni tužilac u Brindiziju Marko Dinapoli koji vodi istragu.

"Izgleda da je napad djelo jedne osobe. Najvjerovatnija hipoteza je da je u pitanju izolovani čin", rekao je Dinapoli, ne navodeći detalje o osumnjičenom.

On je kazao da su istražitelji prikupili veliku količinu video dokaza koji govore u prilog teoriji da je samo jedna osoba aktivirala bombu koja je eksplodirala ispred školskog dvorišta u subotu ujutro dok su učenici dolazili na nastavu, navodi Rojters.

"U ovom trenutku ne znamo šta bi mogao biti motiv ovog masakra", rekao je Dinapoli, dodajući da ne izgleda da je napad bio djelo organizovanih kriminalnih grupa.

"Malo je vjerovatno da je ovo povezano sa mafijaškim mrežama, mada ne treba u potpunosti isključiti ni tu mogućnost", kazao je Dinapoli, ističući da se ne očekuju drugi slični napadi.

List "Korijere dela sera" danas piše da italijanska policija ispituje dvojicu osumnjičenih.

Bonus video: