Italija: Zbog anarhističkih napada, vlada pojačava mjere bezbjednosti

Prema novim mjerama, ministarka unutrašnjih poslova Ana Marija Kanselijeri postavila je 20.000 policajaca kao obezbjeđenje pojedincima i na osjetljiva mjesta
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 18:39h

Italija je pojačala obezbjeđenje na 14.000 mjesta i dala zaštitu za 550 zvaničnika, pošto je u atentatu prošle nedjelje ubijen stručnjak nuklearne kompanije "Ansaldo", Roberto Adinolfi, a pisma-bombe stižu i na adrese poreske uprave.

Prema novim mjerama, ministarka unutrašnjih poslova Ana Marija Kanselijeri postavila je 20.000 policajaca kao obezbjeđenje pojedincima i na osjetljiva mjesta.

Kao dodatak, 4.200 pripadnika vojnog osoblja koje je već raspoređeno širom Italije biće preraspodijeljeno u skladu s novim prioritetima.

Vlasti će pojačati obavještajnu aktivnost da bi "neutralisale" rizik od subverzivnih akcija, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Neformalna anarhistička federacija" preuzela je odgovornost za atentat na Adinolfija i zaprijetila novim akcijama protiv kompanije "Ansalda - Finmeccanica", koju kontroliše država

Grupa koja sebe naziva Neformalna anarhistička federacija preuzela je prošle nedjelje odgovornost za atentat na Adinolfija, a u pismu listu "Corriere della Sera" zaprijetila novim akcijama protiv matične kompanije "Ansalda" - "Finmeccanica", koju kontroliše država.

Italijanski anarhisti poslali su pismo-bombu koja je decembra prošle godine eksplodirala u rimskom sjedištu poreske uprave, ranivši direktora.

Ta grupa je preuzela odgovornost za pisma-bombe poslata na adrese ambasada u Rimu, decembra 2010. godine.

Nedavno su vlasti uspjele da presretnu pismo-bombu, upućenu na adresu rimske poreske uprave, ali je zapaljena njena kancelarija u Livornu.

Policija vrši uviđaj nakon atentata na Roberta Adinolfija

Pored toga, na adrese poreske uprave širom Italije, poslata su mnoga pisma sa sumnjivim praškom.

Galerija

Bonus video: