U Italiji vojska mora da čuva poreznike

Službenici italijanske državne poreske agencije sve više strahuju za svoju sigurnost nakon što su učestali napadi na njihove kancelarije.
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 15:18h

Zbog napada koji su učestali u posljednjih šest mjeseci na kancelarije italijanske poreske službe, ministarka unutrašnjih poslova Anamaria Kanćelijeri je kazala kako razmišlja da pozove u pomoć vojsku kako bi smirila sve veće socijalne tenzije.

Posljednji napadi dogodili su se u Livornu i Napulju, gdje je stotinjak demonstranata pokušalo da na silu uđe u njihove prostorije.

"Bilo je nekoliko napada na kancelarije poreznika u posljednjih nekoliko sedmica. Podsjećam ljude da je napad na poresku službu i njene službenike isto što i napad na na državu. Dovođenje vojske da brani ove osjetljive ciljeve je mogućnost koju razmatramo", poručila je ministarka.

Podsjetimo, nedavno je u Rimu u centralnoj poreskoj kancelariji u Rimu pronađeno pismo-bomba. U decembru prošle godine na istom mjestu su takođe pronađena dva pisma-bombe: jedno je otkriveno, a drugo je raznijelo dio prsta direktoru poreske agencije Marku Kukanju. Sredinom januara ove godine tri eksplozivne naprave aktivirane su u i ispred poreske kancelarije u Napulju.

Napadi su uslijedili zbog sve češćih samoubistava preduzetnika, koji zbog ekonomske krize ne mogu da plaćaju poreze, koji se sada strogo naplaćuju i nikako se ne mogu zaobići otkad je vođstvo u Italiji preuzeo Mario Monti.

Bonus video: