Barozo grčkoj vladi: Ukoliko ne namjeravate poštovati sporazum - napustite euro

"Veoma poštujem grčku demokratiju, kao i grčki parlament, ali takođe moram da poštujem i ostalih 16 parlamenata", kazao je Barozo
2 komentar(a)
Barozo, Foto: Arhiva Vijesti
Barozo, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.05.2012. 10:39h

Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je vladu Grčke da bi, ukoliko ne bude poštovala striktne mjere koje su dogovorene u zamjenu za pomoć od partnera u eurozoni, trebala da napusti euro.

"Veoma poštujem grčku demokratiju, kao i grčki parlament, ali takođe moram da poštujem i ostalih 16 parlamenata", rekao je predsjednik Barozo u intervjuu za italijanski TV kanal "Sky TG24", prenijela je francuska novinska agencija AFP.

"Ukoliko ti sporazumi ne budu poštovani, onda to znači da se gube i uslovi za nastak saradnje na tom polju sa zemljom koja ih ne poštuje", kazao je Barozo.

Grčka je potonula u političku krizu usljed teškoća sa formiranjem nove koalicione vlade nakon prošlonedjeljnih izbora, u kojima su većinu osvojile partije koje se protive drakonskim mjerama štednje.

Za Grčku te mjere predstavljaju uslov za dobijanje 240 milijardi eura (311 milijardi dolara) pomoći od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, kako bi država izbjegla bankrot.

Bonus video: