Italija: Anarhisti preuzeli odgovornost za napad na nuklearnog stručnjaka

Ta organizacija tvrdi da je prethodnih godina slala pakete sa bombama stranim ambasadama u Rimu i italijanskoj poreskoj službi
0 komentar(a)
Fai Italija anarhisti, Foto: Statoquotidiano.it
Fai Italija anarhisti, Foto: Statoquotidiano.it
Ažurirano: 11.05.2012. 13:18h

Jedna anarhistička grupa, koja se protivi korišćenju nuklearne energije, preuzela je odgovornost za ranjavanje Roberta Adinolfija, direktora italijanske nuklearne kompanije, piše danas Korijere dela sera na svom sajtu.

Vodeći italijanski list je, kako navodi, jutros dobio poruku sa priznanjem odgovornosti od grupe, koja sebe naziva "Neformalnom anarhističkom federacijom" ili FAI.

Kao razlog za napad, FAI je navela Andolfinijevo bavljenje nuklearnom energijom. Ta organizacija tvrdi da je prethodnih godina slala pakete sa bombama stranim ambasadama u Rimu i italijanskoj poreskoj službi.

Italijanska policija se trenutno ne može dobiti za komentar.

Adinolfi je u ponedjeljak ranjen iz vatrenog oružja dok je izlazio iz svoje kuche u Đenovi. Pogođen je u nogu, a napadač, koji je nosio kacigu, odvezao se na skuteru kojim je upravljao neko drugi.

Adinolfijeve rane nisu bile opasne po život.

On je 2007. godine postao izvršni direktor Ansaldo Nuklearea, ogranka Finmekanike, državne kompanije za nuklearno inžinjerstvo.

Ta firma je projektovala elektrane u Kini,Češkoj i Rumuniji.

Bonus video: