V. Britanija: Protestima protiv mjera štednje se pridužuje i policija

Policajci smatraju da bi smanjenje policijskog budžeta, ustupanje policijskih djelatnosti privatnicima i reforma moglo ugroziti bezbjednost
2 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 10:35h

Hiljade britanskih policijskih oficira planiraju da se pridruže u četvrtak zaposlenima u javnom sektoru na protestu protiv smanjenja plata, reforme penzionog sistema i drugih oštrih mjera štednje, javljaju britanski mediji.

Rijetko viđen protestni marš policajaca, oko 20.000 policijskih oficira koji nisu na dužnosti u Londonu, biće posebno neugodan za Kamerona, čiji se konzervativci ponose predznakom partije zakona i reda.

Sindikati predviđaju da će oko 400.000 zaposlenih u javnom sektoru krenuti u štrajk, što je manji protest nego u novembru, kada je je Britanija imala najveći štrajk posljednjih godina, ali je znakovit prikaz javnog nezadovoljstva, i to nakon što su partije na vlasti, liberali i konzervativci, (te, samim tim i vlada premijera Dejvida Kamerona) pretrpjele poraz na lokalnim izborima.

"Premijeru, djela govore glasnije od riječi", stoji u saopštenju sindikata policajaca

"Premijeru, djela govore glasnije od riječi", navodi se u plaćenom oglasu koji je sindikat policajaca objavio u četvrtak u dnevnoj štampi.

Policijski oficiri smatraju da bi vladino smanjenje policijskog proračuna za 20 odsto, ustupanje nekih policijskih djelatnosti privatnom sektoru i reforma policije moglo ugroziti javnu bezbjednost.

Galerija

Bonus video: