Udovice demonstriraju zbog samoubistava svojih muževa

Udovica jednog čovjeka koji je zbog ekonomske krize pao u očaj i spalio se pred jednom agencijom državnog trezora organizovala je demonstracije u Bolonji
0 komentar(a)
UDovice recesije, Foto: Beta/AP
UDovice recesije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2012. 19:37h

"Moj suprug ne bi nikada učinio nešto tako bez razloga. Spalio se ispred državnog trezora.Trebalo bi da vlada sebi postavi neka pitanja i nama daju neke odgovore", izjavila je za štampu Ticiana Marone.

"Ove su demonstracije organizovane da bismo se sjetili onih koji su se ubili, ljudi koji napuštaju porodice u najvećem očaju, a ne zato što to žele", objasnila je ona.

Šef vlade Mario Monti sproveo je u Italiji teške mjere štednje da bi se borio protiv velikog duga svoje zemlje u kojoj vlada ekonomska recesija.

Stotinjak osoba je učestvovalo u demonstracijama u Bolonji gdje se Giuseppe Campanjelo spalio 28. marta, što je šokiralo Italiju.

Stopa samoubistava u Italiji povećala se na 7 samoubistava na 100.000 stanovnika, dok je stopa nezaposlenosti dostigla 9,8 posto u martu. Prema podacima sindikata CGIA, 32 privatnika i preduzimača su se ubila u Italiji od početka godine zbog krize.

U četvrtak je jedan čovjek uzeo za taoca jednog službenika italijanske finansijske agencije u Bergamu i zaprijetio da će izvršiti samoubistvo kako bi privukao pažnju. Nakon šest sati pregovaranja s policijom, on se predao i odveden je u zatvor.

Bonus video: