Cimerka tvrdi da Timošenkovoj ništa ne fali

Abaplova je navela da je na sopstveni zahtjev premještena u drugu ćeliju, jer nije željela da bude eventualno upletena u političke intrige
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2012. 14:57h

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko ima u zatvoru u Harkovu, gdje izdržava sedmogodišnju kaznu, uslove o kojima drugi zatvorenici mogu samo da maštaju, kazala je njena bivša zatvorska cimerka Julija Abaplova.

"To su potpuno različiti uslovi od onih u kojima borave drugi zatvorenici, a vjerovatno i mnogi koji su na slobodi o tome maštaju. Gdje još zatvorenik ima tuš, mikrotalasnu rernu, televizor, frižider, namještaj i posuđe", posvjedočila je Abaplova u razgovoru za ukrajinske medije.

Abaplova je navela da je na sopstveni zahtjev premještena u drugu ćeliju, jer nije željela da bude eventualno upletena u političke intrige oko Timošenkove.

Ipak, ova zatvorenica tvrdi da Timošenkova ima pun frižider raznovrsne i skupe hrane i da "dobro brine o sebi", poričući da bivša premijerka štrajkuje glađu, kao i da je nedavno pristala da bude prebačena u bolnicu zbog bolova u leđima, a da se kasnije predomislila i odbila da ide.

Abaplova je navela i da je Timošenkova normalno ustajala iz kreveta i dosta vremena provodila za stolom pišući, dok je cimerka radila "kućne poslove" u ćeliji.

Timošenkova koja tvrdi da je 20. aprila na silu odvedena u bolnicu, navodno je istog dana stupila i u štrajk glađu zahtjevajući odgovarajući lekarski tretman za svoje zdravstvene probleme.

Njene slike na kojima je pokazala nekoliko modrica na rukama i stomaku su objavljene u mnogim svjetskim medijima, a njen advokat je objasnio da su modrice napravili zatvorski čuvari dok su je na silu odvodili u bolnicu iz koje je vraćena nakon dva dana, jer je odbila da se podvrgne liječenju.

Galerija

Bonus video: