Medvedev: Tandem Putin-Medvedev postojaće dugo

Čini mi se da je vreme da se svi opuste, sve je to na dug vremenski period, rekao je Medvedev
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 18:01h

Predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je u intervjuu ruskim televizijama da će "tandem Medvedev-Putin" dugo postojati, ali je najavio promjene u Vladi.

Medvedev, koji bi 8. maja trebalo da preuzme premijersku funkciju, pošto će Vladimir Putin dan ranije ponovo postati predsjednik, odgovarao je i na pitanja o pomilovanju Mihaila Hodorkovskog, pritvorenim članicama pank grupe i cenzuri u državanim medijima o čemu se nije konkretno izjasnio.

Što se tiče budećeg rada, mi smo već odredili određene prioritete. Čini mi se da je vreme da se svi opuste, sve je to na dug vremenski period, rekao je Medvedev, kojem 7. maja ističe mandat, kada Vladimir Putin i zvanično stupi na mjesto predsjednika.

Najavljeno je da će narednog dana, 8. maja, parlament na predlog Putina, izabrati Medvedeva za premijera.

Putin je 4. marta na izborima izabran za predsjednika na mandat od šest godina, i prema sadašnjem Ustavu, ima pravo da se kandiduje i na narednim izborima.

"Mislim da nije loše kada sudbina zemlje, politički procesi, ne zavise od stavova samo jednog čovjeka, koji može da uradi šta mu padne na pamet, već kada se svakojake odluke donose tokom razmatranja, i što u zemlji ima nekoliko ljudi koji utiču na politički process", kazao je Medvedev.

Naveo je da je spreman da stane na čelo vladajuće Jedinstvene Rusije (JR), i time i na tom mjestu zamjeniti Putina. "Ako mi predlože da stanem na čelo partije, a sadašnji lider je to već predložio, neću odbaciti predlog", rekao je Medvedev.

Bonus video: