Radnici Željeznice krali gorivo iz lokomotive

Krađa goriva, godišnje vrijednosti od 400.000 eura, najčešća je na prugama na granici Bugarske sa Turskom i Grcckom, rekao je Đurov
0 komentar(a)
Gorivo crveni dizel boca, Foto: Savo Prelević
Gorivo crveni dizel boca, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2012. 16:42h

Prezaduženo Željezničko preduzeće Bugarske (BDJ), žrtva je i sistematske krađe goriva koje odnose sami zaposleni, izjavio je direktor Jedinice za prevoz tereta, Plamen Đurov.

"Istraga krađe goriva je u toku širom zemlje. Zaposleni Željeznice treba da budu svkesni da ne mogu dalje da kradu. Cilj je da smanjimo rashode", rekao je direktor na konferenciji za štampu u Sofiji.

Nenajavljena istraga je počela u srijedu uveče i odmah je nađeno 58 litara dizel-goriva u Dupnici, na zapadu Bugarske, u prostoriji za odmor osoblja BDJ, rekao je Đurov.

Istražitelji su u nedjelju razbili bandu za preprodaju dizela na bugarsko-turskoj granici, između Svilengrada i Kapikulea.

U prostorijama BDJ za osoblje u Svilengradu su našli 90 litara dizela u kanistrima i opremu za ispumpavanje goriva iz lokomotiva.

Krađa goriva, godišnje vrijednosti od 400.000 eura, najčešća je na prugama na granici Bugarske sa Turskom i Grcckom, rekao je Đurov.

Bonus video: