V. Britanija: "Anonimni" napali sajt ministarstva unutrašnjih poslova

Britanska vlada je bila izložena žestokim napadima zbog planova da postavi opremu za nadzor elektronskog saobraćaja
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2012. 14:02h

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je u subotu uveče da istražuje informacije o napadu hakerke grupe "Anonimni" na njihovu internet stranicu.

Korisnici su na početnoj stranici ministarstva naišli na poruku da usluga nije na raspolaganju zbog velikog opterećenja.

Preko društvene mreže "Twitter" "Anonimni" su emitovali poruku "TANGO DOWN", što u vojnoj terminologiji znači "meta uništena".

Portparol ministarstva je rekao da imaju informacije da je ministarstvo na meti hakerskih akcija u znak protesta protiv planova o pojačanom nadzoru.

Pikls je rekao je da te odredbe predstavljaju korak bez presedana, kojim bi Britanija izjednačila kontrolu koju vrši državni aparat nad građanima s onom u Kini i Iranu

Britanska vlada je prošle nedjelje bila izložena žestokim napadima zbog planova da postavi opremu koja bi omogućila službi nadzora elektronskog saobraćaja pristup podacima za svaku poruku, pregledanu adresu i telefonski poziv.

Direktor udruženja "Big Brother Watch Campaign", Nik Pikls, rekao je da te odredbe predstavljaju korak bez presedana, kojim bi Velika Britanija izjednačila kontrolu koju vrši državni aparat nad građanima s onom u Kini i Iranu.

Galerija

Bonus video: