početak akcije

Sarkozi u strahu od napada tjera islamiste: Nećemo imati milosti!

"Ne prihvatamo radikalni islamizam! Ovo nije nova politika vlasti, oduvijek je bilo tako", kazao je ministar Geant
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 11:02h

Slučaj Mohameda Mere potpuno je promijenio život u Francuskoj i način na koji vlast gleda na pojedine vjerske zajednice unutar društva.

Prag tolerancije spustio se na nulu, a svi koji predstavljaju i potencijalnu prijetnju sigurnosti države i njenih građana, sankcionisani su.

Prema izjavama francuskih policijskih službenika, dvojica radikalnih islamista deportovani su iz zemlje, a ista sudbina čeka još nekoliko njih.

Kako je saopštio ministaa unutrašnjih poslova, dvojica muškaraca deportovana su u svoje domovine Alžir i Mali.

Francuske vlasti izjavile su kako je ovo samo početak i da će učiniti sve što je potrebno da bi zaštitili svoje građane

Dvojica imama iz Saudijske Arabije i Turske, kao i Tunižanin koji se sumnjiči za pripadnost militantnoj grupi još čekaju odluku o deportaciji.

Francuske vlasti izjavile su kako je ovo samo početak i da će učiniti sve što je potrebno da bi zaštitili svoje građane i spriječili ponavljanje tragedije poput one koju je prouzročio Mohamed Mera.

Nikolas Sarkozi

"Neće biti izuzetaka"

"Ne prihvatamo radikalni islamizam! Ovo nije nova politika vlasti, oduvijek je bilo tako, ali nakon onoga što se dogodilo u Tuluzu moramo širom otvoriti oči i budno paziti na sve što se događa oko nas", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Klod Geant.

"Ne prihvatamo radikalni islamizam! Ovo nije nova politika vlasti, oduvijek je bilo tako"

"Svi oni koji na bilo koji način povrijede vrijednosti Francuske, odmah će biti deportovani sa naše teritorije. Neće biti izuzetaka i prema nikome nećemo imati milosti", jasan je bio predsjednik Francuske Nikolas Sarkozi.

Francuska policija uhapsila je prošle nedjelje u nekoliko gradova 19 ljudi za koje se sumnja da pripadaju islamističkim militantnim krugovima, a Sarkozi je tada najavio nova hapšenja.

Galerija

Preporučujemo za Vas