V. Britanija: Najava štrajka izazvala paranoju i haos

Oko 2000 radnika protivi se odlukama velikih kompanija da distribuciju goriva povjere inostranim dobavljačima, a ne radnicima unutar kompanije, što ugrožava radna mjesta
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2012. 13:07h

Najava štrajka vozača cisterni za prevoz goriva prerasla je u nacionalnu paranoju nakon što su ministri koalicione vlade pozvali Britance da uliju pune tankove goriva kako ne bi ostali bez njega usred mogućeg štrajka.

„Ako građani planiraju da putuju tokom uskrsnih praznika, vjerujem da ne žele da im godišnji odmor pokvare štrajkači.

Trebali bi svoje automobile da na vrijeme napune gorivom“, savjetovao je ministar energetike Ed Devi, i ne pretpostavljajući da će njegov savjet izazvati pravu histeriju, prenosi hrvatski portal "Business".

Prema prvim informacijama, organizacija "Retail Motor Industry Federation" koja predstavlja više od 5.500 benzinskih pumpi, u nekim slučajevima prodaja goriva je porasla više od 80 odsto.

Djelovi zemlje bili su posebno haotični, poput Dorseta, gdje je nekolicina benzinskih pumpi bila prisiljena da zatvori vrata jer je nastao pravi haos u saobraćaju.

Razlog najavljenog štrajka vozača okupljenih u sindikatu "Unite" su promjene u industriji.

Naime, njih oko 2000 protivi se odlukama velikih kompanija, kao što su "Shell" i "Esso", da distribuciju goriva povjere dobavljačima iz inostranstva, a ne radnicima unutar kompanije, što ugrožava radna mjesta vozača.

Galerija

Bonus video: