Mohamed Mera sahranjen u predgrađu Tuluza

Odluka alžirskih vlasti je razočarala Merine roditelje jer strahuju da će njegov grob biti oskrnavljen u Francuskoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 18:52h

Mohamed Mera, francuski državljanin alžirskog porijekla koji je u ime Al Kaide ubio sedmoro ljudi na jugozapadu Francuske, sahranjen je danas u muslimanskom dijelu groblja u predgrađu Tuluza.

Nakon što je tijelo u sumrak položeno u jamu iskopanu tokom popodneva, petnaestak prisutnih, isključivo muškaraca, uglavnom mladih, počeli su da ga pokrivaju zemljom, poslije zajedničke molitve.

Groblje je bilo pod nadzorom policije i helikoptera, prenijela je agencija Frans pres.

Groblje je bilo pod nadzorom policije i helikoptera

Ubica je sahranjen u Tuluzu i pored protivljenja gradonačelnika Pjera Koena, koji je u posljednjem trenutku zatražio da se sahrana odloži, tvrdeći da bi bila "neprimjerena" .

Alžirske vlasti su prethodno odbile da prihvate njegove posmrtne ostatke. Sahrana je održana nakon što je francuski predsjednik Nikola Sarkozi pozvao da se Merino tijelo pokopa u Francuskoj bez pogovora, podsjetivši da je on bio Francuz, iako njegovo ponašanje smatra "monstruoznim".

Odluka alžirskih vlasti je razočarala Merine roditelje, koji su željeli da njihov sin bude sahranjen u Alžiru, jer strahuju da će njegov grob biti oskrnavljen u Francuskoj.

Policija je objavila da je Mera snimio ubistvo troje jevrejske djece, rabina i tri padobranca i da je tvrdio da je povezan sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

Iako su francuski političari rekli da je izolovani ubica, policija traga za potencijalnim saučesnicima.

Merin brat je u pritvoru zbog sumnje da je pomogao u pripremi napada.

Galerija

Bonus video: