Reklama za šampon sa Hitlerom uvreda za Jevreje

''Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon'', kaže Hitelr u reklami
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 16:13h

Turska reklama za šampon na kojoj se pojavljuje Adolf Hitler izazvala je negodovanje i bijes kod jevrejskih grupa širom svijeta koje su pozvale da se reklama odmah povuče, prenosi danas AFP.

''Potpuno je nedopustivo da se u te svrhe kosristi koristi Hitler, koji je jasan primjer okrutnosti i divljaštva'', navodi se u saopštenju Turske jevrejske zajednice povodom reklame od 12 sekundi koja je prikazana prošle nedelje.

Reklama za muški šampon ''Biomen'' prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod koji je ''100 posto muški''.

''Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon'', kaže on u reklami.

Jevrejske organizacije u Turskoj zatražile su od reklamne agencije da povuče reklamu.

Korišćenje Hitlera ''koji je bio odgovoran za masovno ubistvo šest miliona Jevreja i milone drugih u Holokaustu da prodaje šampon je gnusan i bijedan marketinški potez'', rekao je u saopštenju direktor Lige koja se bori protiv antisemitizma i koja se nalazi u SAD-u Abraham H. Foksman.

''To je poruga na sjećanje na one koji su nastradali u Holokaustu, one koji su preživjeli i one koji su se borili da pobijede Naciste'', dodao je Foksman koji je preživio Holokaust.

Bonus video: