Margaret Tačer: Kada bih sve mogla ispočetka, ne bih ulazila u politiku

Ovo neobično priznanje našlo se u novoj knjizi konzervativnog poslanika lorda Spajsera, pod nazivom “Spajcerovi dnevnici”
0 komentar(a)
Margaret Tačer, Foto: Guardian.co.uk
Margaret Tačer, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 25.03.2012. 18:19h

Bivša britanska premijerka, baronica Margaret Tačer otkrila je da ne bi ulazila u politiku kada bi mogla da krene ispočetka u životu, zbog onoga što je to donijelo njenoj porodici.

Ovo neobično priznanje našlo se u novoj knjizi konzervativnog poslanika lorda Spajsera, torijevskog plemića, pod nazivom “Spajserovi dnevnici”.

Knjiga daje dobar pogled u godine kada je “čelična lejdi” bila na političkoj sceni Velike Britanije, uključujući konflikt oko Foklandskih ostrva, eksploziju bombe u hotelu “Brajton” 1984. godine, tokom konferencije Konzervativne stranke, što je doživljeno kao direktni napad na britansku vladu, i njeno povlačenje 1990, kada ju je sopstvena partija istjerala iz kancelarije.

Tačerova je 1995. rekla da bi zarad porodice vodila drugačiji život, na sastanku sa lordom Spajserom i u pratnji svog supruga, ser Denisa, koji joj je pružao potpunu podršku tokom njenog mandata.

ačerova je 1995. rekla da bi zarad porodice vodila drugačiji život

Sin “čelične lejdi” Mark zaradio je reputaciju plejboja, a vrhunac je bio njegov nestanak na šest dana, tokom trke Pariz-Dakar. Njegova sestra bliznakinja Kerol je novinarka koja se pojavila u rijaliti šou “Ja sam slavna ličnost, izbavite me odavde” 2005.

Kerol mjesecima ne posjećuje svoju majku, navode mediji, dok Mark trenutno živi u Španiji, a u London dolazi jednom mjesečno. Unuci bivše premijerke žive u Teksasu, sa svojom majkom Dajen, bivšom Markovom ženom.

Bonus video: